
Informatie voor cliënten en verwanten
Krijg je zorg van Sprank of ben je vertegenwoordiger of verwant van een cliënt? Hier vind je allerlei informatie over ons cliëntportaal, vertrouwenspersonen, financiering, meepraten en andere dingen die je moet weten. Kom je er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.
Snel navigeren naar
Vertrouwenspersonen
Is er iets waar je moeilijk met je begeleider over kunt praten? Dan kan je mailen, bellen of appen met de vertrouwenspersoon. Als je advies of ondersteuning nodig hebt over onvrijwillige zorg, dan kan je terecht bij de vertrouwenspersoon Wet zorg en dwang.

Groningen, Friesland en Drenthe
Voor cliënten in Assen, Bedum, Drachten, Haren, Hoogeveen, Leens, Middelstum, Roden, Sappemeer, Stadskanaal en Zuidhorn.
Cliëntvertrouwenspersoon Wzd én reguliere zorg en ondersteuning:
Mea Rooks

Overijssel en Gelderland
Voor cliënten in Hardenberg, Ommen, Putten en Zwolle.
Cliëntvertrouwenspersoon Wzd:
Jessica Dijkstra
Cliëntvertrouwenspersoon reguliere zorg en ondersteuning:
Judith van der Galiën

Utrecht
Voor cliënten in Bunschoten-Spakenburg en Amersfoort.
Cliëntvertrouwenspersoon Wzd:
Margoot van Woensel
Cliëntvertrouwenspersoon reguliere zorg en ondersteuning:
Judith van der Galiën

Zuid-Holland
Voor cliënten in Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek.
Cliëntvertrouwenspersoon Wzd:
André Maaskant
Cliëntvertrouwenspersoon reguliere zorg en ondersteuning:
Judith van der Galiën
Familie en cliënten praten mee over wat zij belangrijk vinden
Lees meer over medezeggenschapIk heb een mooie kamer en veel vrienden. Ik vind het hier heel fijn.


Mentorschap, bewindvoerder, curator
Soms kunnen mensen met een verstandelijke beperking zelf geen persoonlijke beslissingen nemen of hun financiële zaken regelen. Om te voorkomen dat anderen hier misbruik van maken, kan de kantonrechter een curator, bewindvoerder of mentor benoemen. Deze persoon neemt financiële beslissingen voor de betrokkene of beslissingen over de zorg. Sprank kan hierin niet bemiddelen, maar beveelt dit van harte aan.
Meer informatie: Rijksoverheid, Mentorschap Netwerk Nederland of Goedvertegenwoordigd.nl
Cliëntportaal "Mijn Plan"
Voor de cliënten en hun vertegenwoordigers is het cliëntportaal ‘Mijn plan’ beschikbaar. De accounts worden in overleg met de persoonlijk begeleider van de cliënt verstrekt. Wil je ook graag toegang tot het portaal? Neem dan contact op met de locatie waar je woont of waar uw verwant woont.

Onafhankelijke cliëntondersteuning
Ontvang je zorg via de Wet langdurige zorg (Wlz)? Dan kun je hulp krijgen van een onafhankelijke cliëntondersteuner. Cliëntondersteuners denken met je mee over hoe jij de zorg, die het beste bij jouw situatie past, goed kan organiseren. Ze zijn gericht op het versterken van jouw positie, zodat je weloverwogen keuzes kunt maken. Een cliëntondersteuner staat naast je en denkt mee, los van alle partijen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor uitgebreide informatie en het vinden van een cliëntondersteuner: www.clientondersteuning.co.nl

Wat betaalt Sprank en wat betaal ik zelf?
Voor cliënten die wonen bij Sprank op basis van de Wet langdurige zorg (Wlz) in Zorg in Natura, hebben we de brochure ‘Wie betaalt wat” samengesteld. Hierin staat een overzicht welke kosten worden betaald uit de Wlz, wat de cliënt betaalt, en wanneer je een beroep kunt doen op je verzekering of gemeente.
Privacyverklaring
Stichting Sprank gaat zorgvuldig en volgens de wettelijke kaders om met jouw gegevens. Alle informatie over gegevensbescherming vind je in onze privacyverklaring.

Elke klacht is een aanzet tot verbetering
Onze zorgprofessionals en medewerkers streven ernaar de cliënten zo goed mogelijk te behandelen en te ondersteunen. Het is voor ons erg belangrijk dat cliënten tevreden zijn. Toch kun je van mening zijn dat je familielid niet goed door Sprank is behandeld of dat je zelf onzorgvuldig bent behandeld. Dat willen we dan graag weten: we beschouwen elke klacht als een aanzet tot verbetering.