Een splinternieuwe duofiets!

Dankzij een gift van de Vrienden van Sprank heeft Hart van Vathorst een duofiets kunnen aanschaffen. Zo kunnen bewoners die niet mobiel zijn er toch even lekker uit.

Fietsplezier met de tandem

Dagbesteding Diamant in Hardenberg neemt steeds minder vaak de bus, want met deze tandem kunnen zij alle kanten op. Bedankt voor jullie bijdrage Vrienden van Sprank! Voorjaar 2017

De tandem geeft mij vrijheid. De nieuwe tandem is ook een stuk sneller dan de oude en het zadel is makkelijk op je lengte in te stellen.

Je merkt dat de deelnemers van de dagbesteding er ontspannen van worden. Lichamelijk bezig zijn geeft geestelijke rust en voorkomt spanningen.

- Sjack
- Wouter Hofsink

Motomed Hometrainer in Parel-Staete

Een motomed is een hometrainer voor mensen in een rolstoel. Drie bewoners van Parel-Staete in Putten zijn rolstoel gebonden en kunnen met behulp van de motomed zelf sporten. Zo kunnen zij oefeningen doen zonder dat de fysiotherapeut hoeft langs te komen.

De motomed Hometrainer is goed voor mijn beenspieren, zo blijven ze soepel. Ik vind het fijn dat ik nu zelf de oefeningen kan doen.

- Leontine, Putten

Schommels voor Wenwille 

In 2016 kregen de bewoners van Wenwille een bijdrage van de vrienden van Sprank voor schommels in de tuin. De schommel geeft plezier en ontspanning.

Weerbaarheidstraining

Bewoners van Sprank ontmoeten net als iedereen veel mensen. Thuis, op het werk of dagbesteding, of in hun vrije tijd. Door hun vaak beperkte sociale en emotionele ontwikkeling zijn zij extra kwetsbaar in sociale contacten. Met een weerbaarheidstraining kunnen bewoners van Sprank hiermee oefenen en zichzelf ontwikkelen. Vrienden van Sprank ondersteunt deze Sprank training financieel: met 1975 euro in het jaar 2016.

Geef nu een online donatie

Help je mee aan die glimlach op het gezicht van onze cliënten? Jouw bijdrage kan daarbij helpen!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan