Werken en leren

Ga jij de uitdaging aan en maak jij de stap naar de gehandicaptenzorg? Bij Sprank is het mogelijk! Met de BBL-route werk je op locatie en ga je 1 dag per week naar school.

De opleiding

De opleiding duurt 2 of 3 jaar. Één dag per week ga je naar school. Daarnaast werk je 16 tot 24 uur per week op een locatie. Je volgt een BBL – opleiding bij jou in de regio:

  • O Begeleider gehandicaptenzorg of Begeleider specifieke doelgroepen (niveau 3)
  • O Persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg of persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen (niveau 4)
  • O Maatschappelijke zorg & Verzorgende IG (niveau 3)
  • O HBO social work (deze opleiding i.c.m. werken doe je in 4 jaar)

We adviseren om te starten op niveau 3. Zodat je zo snel mogelijk aan het werk kan met een diploma. Daarna kan je eventueel doorleren op niveau 4. Dit kost je in de meeste gevallen niet méér tijd dan wanneer je direct met niveau 4 begint.

Zo werkt het

Sprank betaalt je opleiding. Je komt bij Sprank in dienst en werkt in een team. Je krijgt je werkuren en een deel van je schooluren betaald. Je draait alle diensten mee en zodra je dat kunt, mag je zelfstandig werken. Natuurlijk doen we het samen! Je krijgt goede begeleiding door enthousiaste collega’s. Als het van beide kanten klikt, kijken we na je opleiding naar mogelijkheden voor een functie bij Sprank.

Om het beste uit jezelf te halen, heb je een goede werkomgeving nodig. Wij doen daarvoor ons uiterste best zodat jij je talent zo goed mogelijk kunt inzetten voor onze cliënten!

Waarom Sprank?

Ik ben nog lang niet uitgeleerd. Gelukkig geeft Sprank mij alle mogelijkheden.

Na 18 jaar in de supermarkt gewerkt te hebben, werk ik nu op Vlasakkerstaete. Als ik thuiskom heb ik een big smile op mijn gezicht. Je bent nooit te oud om je hart te volgen.

“Het is veel méér dan samen koffiedrinken en mensen helpen. Het is juist: kijken wat de ander kan, in gesprek gaan, vragen stellen, de cliënten inzicht bieden in hun eigen gedrag.”

- Hanny Scholtens
- Gea Zweers
- Marijke van der Woude

Wie ben jij?

Je hebt een hart voor mensen en bent betrokken en liefdevol in je werk;
Je bent gemotiveerd om te werken aan je ontwikkeling en om nieuwe vaardigheden te leren;
Je kunt een goede planning maken en deze ook bewaken;
Je durft kritisch naar jezelf te kijken.

 

Neem een kijkje

“Waarom? Ben je nieuwsgierig? Wandelend of fietsend, met de auto of bus Soms al een dag achter de rug of lekker vroeg in de morgen. Welkom in de gehandicaptenzorg omdat iedereen een betekenisvol leven heeft en verdient.”

Meer video's van locaties

Van slager naar begeleider

Bekijk hier het verhaal van Simon. Hij was slager en maakte de stap naar begeleider bij Sprank. Hij is er blij mee en de bewoners van de Tamarisk in Zuidhorn ook.

Beste werkgever

In 2021 en in 2023/2024 zijn we uitgeroepen tot beste werkgever in de gehandicaptenzorg! Van alle gehandicaptenzorgorganisaties waar Effectory onderzoek deed, scoorde Sprank het hoogst. Medewerkers geven Sprank een 8.

Medewerkers zijn vooral trots op de christelijke identiteit en de cliëntgerichtheid.

Meer informatie

Bijna alle locaties kunnen een opleidingsplek bieden. Het hangt van je opleiding af welke locatie het beste past. We plaatsen een vacature van de locaties waar plek is. Daarnaast mag je altijd een open sollicitatie doen.

Wil je meer weten over werken en leren bij Sprank?
Vul het formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Je kunt ons natuurlijk ook bellen of mailen:
088 0070700
personeelszaken@stichtingsprank.nl

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan