| Home > Locaties > Amersfoort – Hart van Vathorst

Amersfoort – Hart van Vathorst

Bel locatie: 088 0070 780
·
Hoofdkantoor: 088 007 07 00 (werkdagen 08.30 - 17.00)

Deel locatie

Snel navigeren naar

Over deze locatie

Twee zorginstellingen (Sprank en Accolade), een kindercentrum, kerk en restaurant samen onder één dak. Dat is Hart van Vathorst: samen leven, groeien, geloven en ontmoeten. En de koffie staat altijd klaar!

Bewoners:
Aantal: 38 bewoners
Leeftijd: ongeveer 20 – 70 jaar

Adres:
Angelinapolder 7, 3825 LX Amersfoort (plan route)

Welkom in Hart van Vathorst

Speciaal voor jou maakten we (in Coronatijd) dit inkijkje op onze locatie. Wil je meer weten over wonen of werken bij Hart van Vathorst? Neem dan contact met ons op!

Contact

De woning

Bij Hart van Vathorst is altijd wel wat te beleven. Het gebouw is modern en sfeervol en staat midden in het winkelcentrum. Praktisch voor de boodschappen en ook een plek van ontmoeting en feest rondom seizoenen en feestdagen. De bewoners van Sprank hebben hun eigen appartement en delen per groep een woonkamer. Veel cliënten werken in de horeca of de dagbesteding in Hart van Vathorst.

Hart van Vathorst

Begeleiding

De vijf groepen zijn kleinschalig en huiselijk. Zo komen de bewoners het beste tot hun recht. Alle groepen hebben een eigen kleur. De groepen rood, blauw, groen en oranje hebben ieder een grote huiskamer waarin de bewoners elkaar ontmoeten, gezamenlijk eten en koffie drinken. De begeleiding is heel gevarieerd, van helpen bij ADL (algemene dagelijkse levensverrichtingen) tot praten over levensvragen. Groep geel woont zelfstandig en heeft een steunpunt waar ze vrijblijvend samen kunnen eten en/of koffiedrinken.

Onze zorgvisie

"Ik houd van een prettige sfeer."

Douwe Noordhof woont met veel plezier op Hart van Vathorst: “Ik houd van een prettige sfeer” en: ”Ik wil mijn geloof delen, en dat kan hier.” Lees het interview met Douwe in het magazine Kleur van Dit Koningskind.

Dagbesteding

De dagbesteding van Hart van Vathorst is net zo veelkleurig als de deelnemers. De activiteiten zijn aangepast aan hun mogelijkheden. De sfeer is vertrouwd. Deelnemers hebben zinvol werk in de bakkerij, stoffen- en kaarsenatelier, moestuin, houtatelier, wasserij en natuurlijk in het restaurant! Ook heeft Sprank een huiskamergroep: Mozaïek.

Dagbesteding Mozaïek

Kleurrijke bewoners

Elke groep heeft zijn eigen kleur.

Rood

Gemengde groep van acht enthousiaste bewoners met een licht verstandelijke beperking, waarvan vijf met het syndroom van Down. Een dynamische groep die overal voor in is. Leeftijd: 20 – 40 jaar.

Blauw

Deze groep bestaat uit acht vrouwelijke bewoners, de meesten jonger dan 35 jaar, twee bewoners zijn boven de vijftig. De groep houdt van rust en structuur.

Groen en oranje

Op deze groepen wonen in totaal 11 bewoners. Ze zijn tussen de 25 en 45 jaar. Alle bewoners hebben een licht verstandelijke beperking en een aantal hebben ASS. Structuur is erg belangrijk dus we werken met een duidelijk dagprogramma.

Geel

De elf bewoners wonen zelfstandig in een tweekamerappartement. In het steunpunt kunnen bewoners samen eten en/of koffiedrinken als ze dat willen. De begeleiding is er op gericht hun zelfstandigheid te ondersteunen en te ontwikkelen.

Het is hier net als in een groot gezin, gezellig, huiselijk en soms moet je even bijsturen. De bewoners zien je echt staan, en je krijgt er zoveel voor terug!

- Jolanda Noort, woonbegeleider groep rood

werken op deze locatie

We zijn als medewerkers nauw betrokken bij het leven van onze bewoners. Vanuit liefde proberen we met elkaar iedere dag tot een feestje te maken. Er zijn vier vaste teams, maar we maken onderling gebruik van elkaars talenten. We hebben regelmatig vacatures! Word jij onderdeel van ons fijne team?

Meer informatie

Wil je meer weten over Stichting Sprank? Heb je vragen of suggesties?

Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Of bel ons direct:
088 – 007 0 700

Of stuur een e-mail:
info@stichtingsprank.nl

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan