Thijs kiest voor de zorg

Thijs Tel begon met een zomerbaantje in de gehandicaptenzorg, later liep hij er stage: “Toen wist ik dat het werk me lag en dat ik echt iets wilde betekenen voor deze mensen. Het is mooi als je iemands leven kunt verbeteren. Van hun ouders kregen de cliënten de allerbeste zorg. Dat kun je nooit evenaren. Maar ik probeer hen wel een mooie dag te bezorgen, elke dag weer. Dat zit hem in kleine dingen. Eens een (alcoholvrij) biertje drinken met een goed gesprek, of een balletje trappen. Voor dat soort dingen heb je vaak te weinig tijd, maar ik probeer het wel. Als ze dan vrolijk naar bed gaan, heb ik ook een goede dag gehad.

Als ik slaapdienst heb, zorgen ze ’s morgens dat er koffie klaarstaat. Ze weten dat ik anders niet zo spraakzaam ben! Ze kennen mij – en ik hen. Ik ben een stabiele factor in hun leven, ik zorg dat ze rust hebben in hun hoofd. Ik bid met de bewoners als ze dat vragen. Soms zingen we een lied dat hen hoop geeft. Daarmee ben ik dagelijks wel met enkele cliënten bezig.

Het is zorgelijk dat te weinig mannen voor de zorg kiezen. Terwijl het voor mannelijke bewoners belangrijk is om eens tegen een man aan te kunnen zeuren. Een babbel over auto’s bijvoorbeeld, of laatst over iemands vriendinnetje. Als man kan ik heel direct zijn en ik merk dat cliënten daar baat bij hebben. Dus ik wil mannen oproepen om voor dit mooie beroep te kiezen!”

 

 

 

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan