1 test

Het Opstandingsverhaal is een van mijn lievelingsverhalen uit de Bijbel. Maria zit bij het graf, huilend, verward. Ze is intens verdrietig dat ze zelfs Jezus lichaam nu niet haar eer en respect kan geven. Ze heeft balsem klaargemaakt, is vroeg opgestaan, maar ze treft een leeg graf aan.

Delen

Intens verdrietig gaat ze op de grond zitten en ze snikt het uit. Plotseling staat er iemand naast haar. Maria denkt dat het de tuinman is en vraagt hem of hij weet war het lichaam van Jezus is. En dan klinkt er: “Maria!” Meteen weet Maria dat het Jezus is. Jezus hoeft alleen maar haar naam te noemen en ze weet: “Dit is mijn Heer!” Het is fascinerend om te zien in de Bijbelverhalen wat er gebeurt als Jezus iemands naam noemt. Jezus roept Lazarus bij naam tevoorschijn uit het graf. Jezus laat zien hoe goed hij Petrus kent door deze naam aan hem te geven. Hij zegt tegen Zacheüs dat hij zich niet langer in de boom hoeft te verstoppen. Tegen Martha zegt hij: “Martha, Martha, maak je niet te druk.” Jezus kent ze allemaal bij naam. En Hij weet precies wat ze nodig hebben. Jezus kent ook jouw naam. Hij weet ook precies wat jij nodig hebt. Hij ziet je verdriet, je angst, je blijdschap. Je poging om je verstoppen, je verlangen om Hem te eren. En Hij noemt je bij jouw naam. Hij kent je. Hij houdt van je, precies zoals je bent.

Je kunt in de groep een rondje doen over namen. Hoe heten we allemaal? Weten we wat die namen betekenen? Welke namen van Jezus / uit de Bijbel / van de leerlingen van Jezus kennen we allemaal? Hoe heten de mensen die je mist? Kan je je naam schrijven of kleuren?

Hartelijks,

Marije

Marije Vermaas is theoloog / geestelijk verzorger en schrijft voor Sprank regelmatig een blog. Marije is lid van de Sprank werkgroep identiteit.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan