| Home > Locaties > Winsum (Bedum) Dagbesteding Charitas

Winsum (Bedum) Dagbesteding Charitas

Bel locatie: 06 24967401

We maken mooie dingen op dagbesteding Charitas. Zo helpen we Winsum een stukje mooier te maken.

Het Aanleg 5, 9951 SJ Winsum (plan route)

Beschikbare plaatsen:
Er is plaats vrij voor nieuwe deelnemers!

Tijdelijk onderdak

Charitas had oorspronkelijk z’n standplaats in Bedum. Een tijdelijk nieuw onderdak is gevonden bij de kringloopwinkel van Goudgoed in Winsum. Hier heeft Charitas een eigen hoekje waar de cliënten creatief bezig zijn. Ook pakken ze werkzaamheden voor de kringloopwinkel op.
De cliënten worden met een busje vervoerd vanaf Bedum naar hun werkplek. Sommige deelnemers komen op de fiets of met het openbaar vervoer. Er wordt, in contact met de gemeente, nog gezocht naar een eigen plek in Bedum.

Onze mensen

Het werk moet passen bij wat onze cliënten willen en kunnen. Onze cliënten krijgen begeleiding bij hun werk en leren nieuwe dingen. Als het heel goed gaat, krijgen ze soms een betaalde baan.

Bij Charitas werken mensen met:

• een lichte verstandelijke beperking;
  • een vorm van autisme;
  • een SW-indicatie, die nu ‘beschut’ werken bij Iederz;
  • een Wajong-uitkering;
  • niet-aangeboren hersenletsel;
  • een lichamelijke beperking;
  • psychiatrische problemen.

We komen graag met je in gesprek als je interesse hebt. Bel ons of mail: algemeen@charitas-bedum.nl.

Dit doen we:

Charitas betekent ‘naastenliefde’. En naastenliefde hebben we voor de mensen om ons heen. Vooral voor de mensen die extra hulp nodig hebben. We helpen ook mensen die weinig geld hebben. Dit kunnen we voor deze mensen doen:

• met of voor iemand boodschappen doen;
  • hond uitlaten of samen wandelen;
  • ramen wassen;
  • fietsband plakken;
  • werken in de tuin;
  • een maaltijd koken.

Wil je meer weten over Stichting Sprank? Heb je vragen of suggesties?