Vrienden helpen met...


Het geld dat Vrienden van Sprank ophalen, wordt besteed aan dingen die de overheid niet subsidieert. Zoals: 

 

 

 

De Haven in Bunschoten -Spakenburg
In Bunschoten-Spakenburg worden nieuwe appartementen gebouwd. De Vrienden van Sprank helpen om van het nieuwe huis een warm thuis te maken. Er wordt geld ingezameld voor een snoezelruimte waar bewoners door middel van muziek en kleuren kunnen ontspannen.
Maar ook voor een groene tuin om van het zonnetje te genieten, of een gezellig ingerichte gezamenlijke woonkamer. Het gaat om de gezamenlijke ruimten waar alle bewoners gebruik van kunnen maken. Meer over dit project leest u in de flyer.
 

 

 

 

 

 

 

Fietsplezier met de tandem

Dagbesteding Diamant in Hardenberg neemt steeds minder vaak de bus, want met deze tandem kunnen zij alle kanten op. Sjack vertelt: "De tandem geeft mij vrijheid. De nieuwe tandem is ook een stuk sneller dan de oude en het zadel is makkelijk op je lengte in te stellen." Begeleider Wouter is ook erg blij met de fiets: "Je merkt dat de deelnemers van de dagbesteding er ontspannen van worden. Lichamelijk bezig zijn geeft geestelijke rust en voorkomt spanningen." Bedankt voor jullie bijdrage Vrienden van Sprank!. Voorjaar 2017

 

Een thuis voor bewoners Vlasakkerkamp

Aan de Vlasakkerkamp biedt stichting Sprank begeleid wonen voor 40 mensen met een verstandelijke beperking en 20 dagbestedingsplekken. Sprank wil voor hen een zorgzame en veilige omgeving creëren ‘zoals thuis’. Sprank stimuleert hen in hun mogelijkheden en het bouwen van relaties met anderen. Dit alles in nauwe samenwerking met de ouders en verwanten. De woonvorm in Hardenberg is in aanbouw en de oplevering is eind juni 2017 gepland. De woonvorm aan de Vlasakkerkamp moet niet alleen een huis, maar ook een echt thuis worden voor de 40 bewoners van Sprank. De vrienden van Sprank willen geld bijeen brengen voor zaken die ten goede komen aan het woonproject en de tuin rondom het project. De beleeftuin zal in het voorjaar van 2018 worden ingericht. Lees hier meer over hoe u kunt bijdragen.

 

Schommels voor Wenwille 

In 2016 kregen de bewoners van Wenwille een bijdrage van de vrienden van Sprank voor schommels in de tuin. De schommel geeft plezier en ontspanning. 

 

 

Motomed Hometrainer in Parel-Staete

Een motomed is een hometrainer voor mensen in een rolstoel. 3 bewoners van Parel-Staete in Putten zijn rolstoel gebonden en kunnen met behulp van de motomed zelf sporten. Zo kunnen zij oefeningen doen zonder dat de fysiotherapeut hoeft langs te komen. "Het is goed voor mijn beenspieren, zo blijven ze soepel. Ik vind het fijn dat ik nu zelf de oefeningen kan doen." aldus Leontine (foto).  Najaar 2015

 

 

 

Weerbaarheidstraining

Bewoners van Sprank ontmoeten net als iedereen veel mensen. Thuis, op het werk of dagbesteding, of in hun vrije tijd. Door hun vaak beperkte sociale en emotionele ontwikkeling zijn zij extra kwetsbaar in sociale contacten. Met een weerbaarheidstraining kunnen bewoners van Sprank hiermee oefenen en zichzelf ontwikkelen. Vrienden van Sprank ondersteunt deze Sprank training financieel: met 1975 euro in het jaar 2016. 

 

 

Inrichting nieuwe woning Amersfoort Vathorst

Onder de naam Buitengewoon Zorgzaam werkt Sprank samen met een kerk, een kinderopvang en een ouderenzorg organisatie in Amersfoort Vathorst. De Vrienden van Sprank steunen het project Buitengewoon Zorgzaam. De bewoners richten hun eigen appartement in, helemaal naar eigen smaak. Dat betalen ze zelf. Maar ook van de gemeenschappelijke woonkamer willen ze een fijne plek maken. Helaas is hiervoor geen financiering vanuit de overheid. Daarom zamelen de bewoners geld in, samen met hun familie en de Vrienden van Sprank. In 2015 en 2016 is er ongeveer 21.000 euro geworven voor de inrichting van de gemeenschappelijke ruimten in het gebouw. 

Een cheque voor de bewoners met een verstandelijke beperking / handicap om extra's qua ontspanning en vrije tijd mogelijk te maken
Cheque voor nieuwe locatie De Lichtboei Hardenberg

Op zaterdag 15 juni 2013 was de officiële opening van locatie de Lichtboei in Hardenberg. Een nieuw thuis voor 12 volwassenen met een verstandelijke beperking / handicap. Zij woonden al bij Sprank op de locaties Castorstraat en de Boterbloem in Hardenberg en zijn nu verhuisd naar een prachtige nieuwe locatie. Inge Batterink overhandigde namens Vrienden van Sprank een cheque ter waarde van 1.000 euro. Dit bedrag wordt besteed aan extra’s die het wonen en leven van de bewoners aangenamer maken op het gebied van ontspanning en vrije tijd.

 

 

Nieuwe woning Wenwille in Drachten

Wenwille is een woning waar Sprank zorg levert aan 16 (jong) volwassenen met een verstandelijke beperking. Wenwille moet niet alleen een huis, maar ook een echt thuis worden. De bewoners richten hun eigen appartement in en betalen zelf deze kosten.

Ook van de overige ruimtes in de woonvorm willen we een fijne plek maken. Hiervoor is onvoldoende bekostiging vanuit de overheid en de financiële draagkracht van de bewoners met hun Wajong uitkering is onvoldoende. De vrienden van Sprank hebben samen met de clienten en hun netwerk geld ingezameld in 2013 voor de gezamenlijke ruimtes voor ontmoeting en recreatie (woonkamer, keuken en tuin). 

 

Duofiets voor de bewoners in Berkel en Rodenrijs

Een duofiets voor de bewoners van de Handpalm en de Gerberasingel in Berkel en Rodenrijs werd voor een deel betaald door Vrienden van Sprank. Deze fiets met trapondersteuning stond al langer op het verlanglijstje in Berkel en Rodenrijs. Tot nog toe was hij echter niet aangeschaft, omdat hij flink prijzig werd door de elektrische trapondersteuning. Daarom zijn de bewoners nu extra blij dat het toch gelukt is hun felbegeerde fiets te kopen, en ze zijn van plan hem zo veel mogelijk te gebruiken. Najaar 2012.