Kom binnen!

Wat fijn dat je er bent! Op maar liefst 20 locaties hebben begeleiders en bewoners speciaal voor jou een video gemaakt. Zo kan je, ondanks de corona maatregelen, toch bij ons binnen kijken!

Amersfoort - Hart van Vathorst

Twee zorginstellingen (Sprank en Accolade), een kindercentrum, een kerk en een restaurant werken samen onder één dak. Dat is Hart van Vathorst. Hier staat samen leven, groeien, geloven en ontmoeten centraal. Waar het kan werkt Sprank ook samen met de buurt. Iedereen is welkom, of iemand nu te maken heeft met een lichamelijke of verstandelijke beperking of niet. De koffie is altijd klaar!

Meer over Hart van Vathorst

Assen - Stadssingel

Assen: de stad van Bartje, gezellige markten en natuurlijk de TT. Dicht bij het centrum van Assen staat een modern appartementencomplex van Sprank. Twaalf bewoners van alle leeftijden wonen hier zelfstandig met, waar het nodig is, begeleiding van Sprank.

Meer over de Stadssingel

Bedum - De Reiger

Er klinkt hard gelach uit de woonkamer. Bewoners van De Reiger in Bedum delen dezelfde humor en dat zorgt voor een gezellige sfeer. De Reiger in Bedum is een klein flatgebouw met vijftien appartementen. De bewoners hebben een gezellige gezamenlijke woonkamer en keuken. Ze zijn zelfstandig en krijgen begeleiding als het nodig is.

Meer over de Reiger

Bedum - Mensemastraat

Bedum is een dorp met prachtige huizen aan mooie vaarten. Aan de rand van Bedum staat de locatie Mensemastraat. Hier wonen zeven mensen elk in hun eigen appartement. Met ondersteuning van Sprank waar dat nodig is.

Meer over de Mensemastraat

Bedum - Steenuil

Stap de leefkeuken binnen en je proeft de gastvrijheid van de bewoners. Er heerst een gezellige sfeer in het huis. De bewoners zoeken elkaar vaak op, maar lekker op jezelf zijn, moet ook kunnen. Zelfstandigheid en vrijheid staan voorop.

Bedum - Steenuil

Bergschenhoek - Dagbesteding Het Hoekpunt

Beneden in het gebouw De Rozenhoek in Bergschenhoek is een mooie lichte plek voor dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking. De mensen kunnen hier ontspannen werken en doen wat bij hen past.

Meer over Het Hoekpunt

Bergschenhoek - De Rozenhoek

In De Rozenhoek in Bergschenhoek wonen 24 mensen in vier verschillende groepen. Ze bewonen een eigen zit/slaapkamer. Op de begane grond is dagbesteding het Hoekpunt.

Meer over De Rozenhoek

Berkel en Rodenrijs - De Handpalm

Van de buitenkant lijkt het een groot flatgebouw. Van binnen is het een gezellige, ruime woning. Met een mooi ingerichte tuin. Compleet met zingende, gekleurde parkieten, grote koikarpers en de mooiste planten.

Meer over De Handpalm

Bunschoten - Woonlocatie "Stavoren"

Sinds september 2018 mogen achttien mensen met een verstandelijke beperking deze woning hun thuis noemen.

Meer over Stavoren

Bunschoten - Woonlocatie "Urk"

Locatie Urk bestaat uit 24 appartementen. In de zomer van 2019 zijn de bewoners verhuisd naar deze nieuwe woning in Bunschoten-Spakenburg.

Meer over "Urk"

Drachten - Wenwille

Wenwille. ‘Woonplezier’ betekent dat in het Fries. En dat zie je! Het woonplezier straalt van de bewoners af. Wenwille is het onderkomen van zestien bewoners in Drachten. Ze wonen er zelfstandig, met begeleiding waar het nodig is.

Meer over Wenwille

Hardenberg - De Lichtboei

In De Lichtboei in Hardenberg is het fijn wonen. Want de appartementen zijn modern en ruim. Er wonen in De Lichtboei achttien bewoners verdeeld over drie groepen met verschillende vormen van begeleiding en mate van zelfstandigheid.

Meer over De Lichtboei

Hardenberg - Elzenlaan

Midden in een groene en bosrijke omgeving in Hardenberg staat locatie de Elzenlaan. Twee geschakelde woningen: buren, maar wel twee zelfstandige groepen met elk hun eigen sfeer. De twee groepen bewoners krijgen hier zorg en begeleiding op maat. Sprank biedt hier 24-uurs zorg.

Meer over de Elzenlaan

Hardenberg - Vlasakkerstaete

Deze prachtige locatie met twee etages is in de zomer van 2017 opgeleverd. Sindsdien is het een thuis voor veertig mensen met een verstandelijke beperking. Er is ook een aantal dagbestedingsgroepen.

Meer over Vlasakkerstaete

Hardenberg - Weidebuurt

Weidebuurt ligt in het landelijke Heemse (Hardenberg). Het is een mooi gebouw in een groene wijk. In ons huis wonen twee verschillende groepen van zes mensen.

Meer over de Weidebuurt

Hoogeveen - Schutsplein

Een leuke, dynamische groep van mensen die volop in het leven staan. Dat zijn de bewoners aan het Schutsplein in Hoogeveen. Ze wonen lekker dicht bij het centrum en genieten van de levendigheid in de buurt. In 2022 verhuizen de bewoners naar een nieuwbouwlocatie aan de Eisenhouwerstraat in Hoogeveen.

Meer over het Schutsplein

Middelstum - Boerderij Fraam

Helemaal jezelf zijn. Dat kan op boerderij Fraam. Deelnemers hebben hier een zinvolle dagbesteding en werken midden in de weidse natuur van Groningen.

Meer over Fraam

Ommen - Jacob Marisstraat 2

In dit huis in Ommen, met uitzicht op landerijen en bossen, woont een diverse groep mensen met een verstandelijke beperking. Hier houden ze wel van een spelletje! En van gezelligheid in de gezamenlijke groepsruimte.

Meer over Jacob Marisstraat

Putten - Parel-Staete

Midden in het gezellige centrum van Putten staat een heel mooi gebouw: Parel-Staete. Het is van alle gemakken voorzien. Twintig bewoners hebben hier hun eigen appartement. Ze krijgen de begeleiding waar nodig.

Meer over Parel-Staete

Sappemeer - Arendsvleugel

Het bruist in de Arendsvleugel. Het oude pand uit 1894 herbergt tien jonge, actieve bewoners. Hun ouders sloegen de handen ineen en zo is de Arendsvleugel ontstaan. Het is een monumentaal pand aan een mooie straat in de oude kern van Sappemeer.

Meer over de Arendsvleugel

Zuidhorn - Briljant

Een briljant schittert en sprankelt! In deze schitterende Briljant in Zuidhorn wonen negen mensen. De begeleiding verschilt per bewoner en past wat hij of zij wil.

Meer over de Briljant

Zwolle - Reysigerweg

De Reysigerweg is een mooi huis, dichtbij de gezellige binnenstad van Zwolle. De bewoners hebben een eigen appartement en worden begeleid in een zo zelfstandig mogelijk leven. Meer informatie:

Meer over de Reysigerweg

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan