Verhaal Robin

Ervaringsverhalen

Stagiair Robin van der Geest, student HBO SPH

Robin doet de SPH opleiding en zit in het tweede jaar als hij een jaar lang twee dagen in de week stage mag lopen. Dit doet hij bij locatie Jacob Marisstraat 4 in Ommen.

Onbekende branche
"Met de verstandelijk gehandicaptenzorg was ik niet bekend. Ook in mijn eigen omgeving had ik geen ervaring met mensen met een verstandelijk beperking. Juist daarom trok deze branche mij omdat ik hier veel kan leren. Ik was er benieuwd en nieuwsgierig naar. Via internet kwam ik Sprank tegen. De christelijke identiteit en de visie om mensen te laten sprankelen spreekt me erg aan. Ik stuurde een mail en een eerste kennismaking met mijn stagebegeleidster en bewoners volgde. Dit vond ik leuk maar ook een beetje spannend. Ik wist niet zo goed wat ik kon verwachten. Gelukkig was het ijs snel gebroken en zaten we gezellig te kletsen. Ik vind de bewoners ontwapenend en kwetsbaar. Dat raakt me en vind ik mooi en interessant. Ik werd bevestigd dat ik hier een leerzame en leuke stageperiode zou krijgen".

Leerzaam
"Wat ik hier leer is om op een juiste manier contact te maken met bewoners waarbij ik aansluit op het niveau. Ik neem iedereen heel serieus maar het is goed om te beseffen dat niet iedereen hetzelfde begrijpt. De bewoners zijn eerlijk, voelen veel en weerspiegelen je gedrag. Ik ben mij heel bewust geworden van mijn eigen gedrag en welk effect dat heeft. Wat ik ook leerzaam vind, is dat ik bij de vergadering aanwezig ben. Je hoort hier veel en ik voel me onderdeel van het team".

Sprankelen
"Het samen koffiedrinken, tv kijken en plezier maken vind ik gezellig. Het heeft me in zekere zin verrast wat we samen allemaal kunnen doen. Het is niet alleen maar serieus. Er wordt ook heel veel gelachen. Mijn taken hier zijn enerzijds praktisch zoals de was doen, koffie zetten, helpen met scheren, tandenpoetsen en douchen. Maar ik begeleid ze ook zodat ze doen wat ze moeten doen. Dus als je een uitdagende stage wil dat aansluit bij jouw christelijke identiteit, dan is Sprank een leerzame en prettige stageplek. Het is mooi om de bewoners te helpen sprankelen”.