Twee nieuwe toezichthouders

Per 1 januari 2023 heeft Sprank twee nieuwe toezichthouders: Henkjan Verkade en Albert Hilvers. Beiden kijken vanuit hun eigen expertise en ervaring mee met de raad van bestuur van Sprank.

Delen

Henkjan Verkade

Henkjan Verkade (1962) is kinderarts / hoogleraar kindergeneeskunde in het Beatrix Kinderziekenhuis van het Universitair Medisch Centrum Groningen. Henkjan Verkade combineert zijn klinisch werkzaamheden als kinderarts met wetenschappelijk onderzoek, onderwijs en bestuursfuncties. Van 2008-2012 was hij hoofd van het Beatrix Kinderziekenhuis en hoofd van de afdeling kindergeneeskunde. Hij heeft ervaring opgebouwd in kwaliteit en veiligheid binnen de zorg en in bedrijfsmatige en financiële aspecten.

Verkade: “Ik zie erg veel raakvlakken tussen kwaliteit en veiligheid in de zorg voor zieke kinderen en in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Ik ben dan ook erg gemotiveerd om als toezichthouder bij Sprank mijn bijdrage te leveren. Bovendien spreekt mij de visie van Sprank erg aan dat zij haar christelijke identiteit steeds actualiseert in aansprekende vormen, midden in een veranderende samenleving”.

De raad van toezicht ziet toe op beleidsvoering, benoemt de raad van bestuur en is klankbord voor de raad van bestuur.

Lees meer over de organisatie

De visie van Sprank spreekt mij aan: zij actualiseert haar christelijke identiteit steeds in aansprekende vormen, midden in een veranderende samenleving.

De inzet van enthousiaste medewerkers zijn onmisbaar voor de zorg van Sprank. Mijn aandachtsgebied richt zich daarom op de thema’s die te maken hebben met arbeidsmarkt en vitaliteit.

- Henkjan Verkade
- Albert Hilvers

Albert Hilvers

Albert Hilvers (getrouwd, 3 kinderen en 8 kleinkinderen) woont in Emmen en maakt in zijn vrije tijd graag muziek. Hij begeleid zingende mensen in de kerk. Hij werkt als bestuurder van Zorggroep Oude en Nieuwe Land in de regio Steenwijkerland, Noordoostpolder en Urk.

“Ik doe mijn werk met met passie en met veel plezier. Als toezichthouder heb ik een formele rol in de richting van de raad van bestuur van Sprank. Ik vind het fijn om mijn kennis en ervaring in te mogen zetten bij het zorgen voor een gewoon leven van mensen met een beperking. Sprank is uniek, omdat het ook aansluit bij de christelijke identiteit van de bewoners en cliënten. De inzet van enthousiaste medewerkers die met hart en ziel een bijdrage leveren aan het gewone leven is daarbij natuurlijk een belangrijke voorwaarde. Mijn aandachtsgebied binnen de raad van toezicht richt zich dan ook vooral op de thema’s die te maken hebben met arbeidsmarkt en vitaliteit. Ik kijk uit naar een fijne samenwerking.”

Werken bij Sprank

Bij Sprank werken christenen met hart en zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Wil je daar ook bij horen? Sprank heeft meer dan 30 locaties verspreid door Nederland. Kijk eens bij onze vacatures!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan