Waar ben jij dankbaar voor?

Delen

Waar ben jij dankbaar voor?

Het is vandaag Dankdag!

Heb je al eens een dankpot gemaak? Dan is Dankdag een goed moment om die pot eens te bekijken. De dankpot is een vaas of doosje waar je dingen in kunt doen die je hebt beleefd of waar je dankbaar voor bent. Bijvoorbeeld een ticket van een bezoek aan een uitje, een bonnetje van iets leuks wat je ooit hebt gekocht, een symbool van iets wat je hebt gemaakt (bv. een strijkkraal, schroef of potlood), een bloem die je hebt geplukt of de verpakking van iets lekkers dat je hebt opgegeten.

Als je de pot nog niet hebt gemaakt, is dat iets om misschien vandaag te doen. En als de pot vol zit, kan je het erbij pakken en bekijken. Wat zit er allemaal in? Welke dingen heb je allemaal meegemaakt? Wat zijn leuke, grappige, fijne herinneringen? Daar kun je God voor danken. Hij liet de bloemen weer bloeien, Hij zorgde voor het groeien van het voedsel. We mogen God danken voor de mensen om ons heen die om ons geven.

Misschien is er bij jou op dit moment wel weinig om dankbaar voor te zijn. Dat mag ook. Soms voelt het leven zwaar en als een opgave. Dat mag je ook tegen God zeggen. Ook dan is Hij erbij. En doe dan vooral ook dat briefje (of een tekening van een traan oid) in de dankpot. Misschien weet je volgend jaar wel meer om voor te danken.

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan