Kerkboerderij Haren

In Haren is de bouw begonnen van een nieuwe woning. De oude kerkboerderij wordt verbouwd, zodat straks 19 mensen met een verstandelijke, of lichamelijke beperking hier zelfstandig begeleid kunnen wonen. Zij verhuizen in de zomer van 2019 naar hun nieuwe appartement. 

Betrokkenen kunnen hier inloggen.

Het landelijke Haren is een fijne plek om te wonen en wordt niet voor niets "De parel van het Noorden" genoemd. Er zijn veel voorzieningen, zowel in Haren zelf als in de stad Groningen. De woonwijken zijn ruim opgezet en er is veel groen.

De kerkboerderij aan de Oude Middelhorst wordt verbouwd tot woonvoorziening voor mensen met een beperking. Een karakteristiek gebouw met een gunstige ligging. Het NS-station, kerken, winkels en dagbestedingsmogelijkheden zijn dichtbij.   

Alle bewoners krijgen een eigen appartement of studio. Ook zijn er gezamenlijke ruimten zoals een woonkamer en keuken. De verwachting is dat de woonvoorziening in september 2019 gerealiseerd is.

De toekomstige bewoners hebben een (lichte) verstandelijke of lichamelijke beperking en/of autisme. De leeftijd van de meeste bewoners ligt tussen de 18 en 22 jaar. Enkele bewoners zijn rond de 30 en 40 jaar en er is er een oudere bewoner. Iedereen krijgt de begeleiding die hij of zij nodig heeft.

Open plaatsen

Zoals het er nu uit ziet, zijn alle appartementen vol. Je kan je nog steeds aanmelden als belangstellende. We komen graag met je in contact om te kijken naar de mogelijkheden voor deze locatie of ergens anders. 

088 0070700
info@stichtingsprank.nl