| Home > Locaties > Sappemeer – Arendsvleugel

Sappemeer – Arendsvleugel

·
Hoofdkantoor: 088-0070700 (8.30-17.00 uur)

Deel locatie

Snel navigeren naar

Over deze locatie

In het oude pand uit 1894 wonen tien unieke bewoners met begeleiding. Hun ouders sloegen de handen ineen en zo is de Arendsvleugel ontstaan. Dit monumentale pand staat in de oude kern van Sappemeer. Bovendien hebben alle bewoners hier een eigen appartement.

Bewoners:
Aantal: 10
Leeftijd: ongeveer 21 – 45 jaar

Adres:
Kleinemeersterstraat 12, 9611 JE Sappemeer (plan route)

Beschikbare plaatsen:
Er is een appartement vrij

Welkom op de Arendsvleugel

Speciaal voor jou maakten we (in coronatijd) deze rondleiding. Zo kan je even bij ons binnenkijken. Wil je meer weten over wonen of werken bij de Arendsvleugel in Sappemeer? Dan komen we graag met je in contact!

Contact
Appartement begeleid wonen bij Sprank de Arendsvleugel.

De woning

Op deze locatie van Sprank, bestaan de appartementen uit een woonkamer, slaapkamer, keuken en een badkamer met douche en toilet. Daarnaast is er een gezellige groepsruimte voor ontbijt, avondeten, spelletjes, knutselen en tv-kijken. In de gezamenlijke keuken wordt gekookt, maar bewoners kunnen zowel in de groepsruimte als in hun eigen woonkamer eten.

We geven alleen ondersteuning waar dat nodig is. De bewoners hebben samen de huisregels opgesteld en bepalen met elkaar het weekmenu. Koken doen ze met elkaar, maar alleen eten mag ook.

- Begeleider Sprank
Begeleider begeleidt bewoner met een verstandelijke beperking bij het zelfstandig begeleid wonen.
Zo zelfstandig mogelijk wonen met begeleiding bij het koken.

Zelfstandig wonen met begeleiding

Alle bewoners wonen zo zelfstandig mogelijk met begeleiding. Hierbij varieert de zelfstandigheid van de bewoners, waardoor de begeleiders ondersteuning bieden waar dat nodig is. Zo gaat de begeleiding met sommige bewoners boodschappen doen, koken, schoonmaken of de was doen. Bovendien hebben sommige bewoners een maatje vanuit de kerk om samen activiteiten mee te ondernemen. Daarnaast zijn er vrijwilligers uit de kerk actief voor bijvoorbeeld vervoer.

Omgeving

De Arendsvleugel is een prachtig monumentaal pand. Deze locatie van Sprank staat in de oude kern van Sappemeer (dicht bij Groningen). Bovendien bevinden de winkels en de huisarts zich op loopafstand. Daarnaast zijn er op fietstafstand, in Hoogezand, een groot winkelcentrum, muziekschool, theater en bioscoop te vinden. Ook is er de mogelijkheid om in de nabijgelegen natuur een wandeling te maken.

Appartement vrij

Wil jij graag begeleid wonen bij de Arendsvleugel in Sappemeer? Dat kan, want er is momenteel een appartement beschikbaar! Dit appartement heeft een woonkamer, slaapkamer, keuken en een badkamer met douche en toilet.

Wonen bij Sprank

Meer weten?

Wil je meer weten over Stichting Sprank? Heb je vragen of suggesties?

Bel ons direct:
088 – 007 0 700

Stuur een e-mail:
info@stichtingsprank.nl

Direct bericht via
contactformulier

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan