| Home > Locaties > Leens – De Kameleon

Leens – De Kameleon

Bel locatie: (088) 007 08 33
·
Hoofdkantoor: 088-0070700 (8.30-17.00 uur)

Deel locatie

Snel navigeren naar

Over deze locatie

De Kameleon in drie woorden: thuis, ontmoeting, rustpunt. Net als een kameleon zijn de bewoners zo kleurrijk als de regenboog.

Bewoners
Aantal:   14  (2 groepen van 7 personen)
Leeftijd: ongeveer 18-28 jaar

Adres:
Oosterlaagte 30, 9965 SH Leens (plan route)

Er is veel contact met de buurt en met de kerk

- Begeleider

Bewoners

De meeste bewoners gaan dagelijks naar hun werk of dagbesteding. Twee dagen per week zijn sommige bewoners en begeleiders thuis. In de weekenden is de groep samen. Dan is er tijd voor spelletjes, een potje voetbal, of gewoon lekker bijkomen van een drukke werkweek.
Er is een goede onderlinge sfeer. Bewoners zoeken elkaar veel op in de twee woonkamers. Daar wordt gezellig gekletst, een spelletje gespeeld of tv gekeken. Dat kan ook op de beamer. Daarnaast hebben alle bewoners een prachtig eigen appartement. Daar kunnen ze zich zelf vermaken.

Zorg

Op De Kameleon geeft Sprank woonbegeleiding. En extra veel zorg aan bewoners die dat nodig hebben. De begeleiders kunnen goed zorgen voor mensen met een verstandelijke beperking. Of voor bewoners met een vorm van autisme, zoals PDD-NOS. De begeleiders kunnen ook zorg geven aan mensen met epilepsie en het syndroom van Down.

De woning

Per persoon: woonkamer, slaapkamer, keukenblok, badkamer met douche en toilet.
Voor de groep: groepsruimte die wordt gebruikt voor het ontbijt, avondeten, spelletjes, knutselen en tv-kijken.

Buiten is veel ruimte en een mooi uitzicht.

Begeleiding

De begeleiding is dag en nacht aanwezig. Behalve op de dagen dat alle bewoners werken. Dan is er een bereikbaarheidsdienst.

Op deze en andere locaties zijn altijd wel klussen te doen waar de begeleiding niet aan toe komt. Handige klusvrijwilligers zijn altijd welkom! https://www.stichtingsprank.nl/vrijwilliger_praktische_hulp

Omgeving

De Kameleon staat aan de rand van het dorp Leens. Er is veel contact met de buurt. We doen veel samen met de gereformeerde kerk (vrijgemaakt), die erg betrokken is. De bewoners horen bij de verschillende kleine wijken in de kerk. Er zijn veel vrijwilligers. Een deel van de bewoners werkt één of meer dagen bij onze buren DOEZOO. Dat is een park met insecten en andere beestjes.

Is er nog plaats?

Op dit moment is er geen plek vrij voor nieuwe bewoners. Toch op zoek naar deze vorm van zorg? En hebt u hiervoor een indicatie? Laat het ons weten en vul het contactformulier in. Ook als het gaat om een regio waar Sprank nog geen gebouw heeft.

Meer weten?

Wil je meer weten over Stichting Sprank? Heb je vragen of suggesties?

Bel ons direct:
088 – 007 0 700

Stuur een e-mail:
info@stichtingsprank.nl

Direct bericht via
contactformulier

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan