| Home > Locaties > Hardenberg – De Lichtboei

Hardenberg – De Lichtboei

Bel locatie: (088) 007 07 66
·
Hoofdkantoor: 088-0070700 (8.30-17.00 uur)

Deel locatie

Snel navigeren naar

Over deze locatie

In De Lichtboei in Hardenberg is het fijn wonen. Want de appartementen zijn modern en ruim. Er wonen in De Lichtboei achttien bewoners verdeeld over drie groepen met verschillende vormen van begeleiding en mate van zelfstandigheid.

Bewoners:
Aantal: 3 groepen van 6 bewoners
Leeftijd: ongeveer 20 – 65 jaar

Adres:
De Schans 11, 7773 AA Hardenberg (plan route)

De bewoners

Op de Lichtboei wonen 18 mensen in 3 groepen. Elke groep heeft een eigen dynamiek. Een deel van de bewoners houdt van de gezelligheid in de gezamenlijke woonkamer. Andere bewoners blijven liever vooral in hun eigen appartement.

De woning

Alle bewoners hebben een eigen appartement met woonkamer, keuken, slaapkamer, berging en badkamer. Elke groep heeft een centrale huiskamer en keuken, wasruimtes en een ontspanningsruimte met bad. In de huiskamer kunnen bewoners elkaar ontmoeten als ze dat willen, eten ze ’s avonds en drinken ze samen koffie en thee.

Zorg en begeleiding

Op de begane grond en eerste verdieping krijgen de bewoners woonbegeleiding en zorgintensieve begeleiding. Sprank-medewerkers zijn ervaren in het omgaan met mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en het syndroom van Down. En ook met afwijkingen in het autistisch spectrum en epilepsie.  Op de Pinksterbloem runnen de bewoners zo veel mogelijk hun eigen huishouden. Wat ze zelf kunnen, doen ze ook zelf. Ze ontvangen begeleiding waar het nodig is.

Ik krijg regelmatig een gesprekje met mijn begeleider over dingen die ik lastig vind of als ik ergens mee zit. Dat is heel fijn

- Anouk

Omgeving

De Lichtboei staat in de nieuwbouwwijk Marslanden. De winkels zijn op loopafstand en een van de vele kerken in Hardenberg is aan de overkant. Naast De Lichtboei is een gebouw met een huisartsenpraktijk en andere medische voorzieningen.

Samen zorgen

Er vindt regelmatig overleg plaats met verwanten/mentoren om samen te werken aan goede en passende zorg. Er is ook nauw contact met de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt). Veel bewoners hebben een gastgezin en er komen regelmatig mensen op bezoek.

Lees onze visie op zorg

Meer weten?

Is wonen op de Lichtboei iets voor jou? Kan jij je zelfstandig redden, maar is af en toe begeleiding wel nodig? Neem contact met ons op of de begeleiding en het appartement bij jouw vraag past.

Bel ons direct:
088 – 007 0 700

Stuur een e-mail:
info@stichtingsprank.nl

Direct bericht via
contactformulier

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan