| Home > Locaties > Hardenberg – Dagbesteding Diamant

Hardenberg – Dagbesteding Diamant

Zelf mooie dingen maken én tot rust komen. Die twee gaan heel goed samen voor  de werkers van de Diamant. Dagbesteding Diamant is op vier plaatsen in Hardenberg actief: groep Kristal in Zwingel 7a, de groepen Robijn, Parel en Saffier in Vlasakkerstaete (Vlasakkerkamp 1).

Robijn: ongeveer 7 cliënten
Kristal: ongeveer 7 cliënten
Parel: 5 cliënten, verdeeld over 2 groepen
Saffier: ongeveer 8 cliënten, verdeeld over 2 groepen

Vlasakkerkamp 1-9, 7772 MK Hardenberg (plan route)

Beschikbare plaatsen:
Er is plaats voor nieuwe deelnemers.

In iedere groep zijn 1 of 2 begeleiders aanwezig. De begeleiders bieden structuur aan gedurende de dag en ondersteunen de deelnemers van de dagbesteding tijdens de activiteiten op creatief vlak, maar ook in arbeidsmatige werkzaamheden.
Wanneer een deelnemer lichamelijke verzorging nodig heeft kan dit geboden worden. De begeleiders zijn deskundig in het begeleiden van deelnemers met een autisme spectrum beperking, de ouder wordende deelnemer
– sommigen met dementie – en deelnemers met het syndroom van Down.
De begeleiders zijn flexibel inzetbaar op de verschillende groepen.

Onze groepen

In Vlasakkerstaete bevinden zich vijf verschillende dagbestedingsgroepen.

Robijn

De Robijn is een veelzijdige groep waar de leeftijd en werkzaamheden variëren (figuurzagen, kaarten maken, seizoensgebonden producten maken, was opvouwen).

Kristal

De Kristal-groep is gevestigd in een pand naast de Vlasakkerstaete. Hier werken ouder wordende cliënten in een huiselijke sfeer. Te denken valt aan keukenwerkzaamheden, maar ook creatieve activiteiten als borduren en tekenen.

Parel

De Parel biedt structuur en regelmaat gedurende de dag.  De cliënten kunnen in een eigen ruimte hun werkzaamheden uitvoeren. In de gezamenlijke ruimte ontmoeten zij elkaar op vaste momenten. De cliënten wonen en werken veelal in hetzelfde pand.

Saffier

De Saffier biedt dagbesteding aan de ouder wordende cliënten in hun eigen huiskamer.

Tuingroep

De Tuingroep onderhoudt de tuin en belevingstuin rondom de Vlasakkerstaete. Ook wordt er stap voor stap een mooie moestuin gecreëerd.

Dit doen we

De activiteiten zijn vaak afgestemd op wat een deelnemer wil en kan. Ze passen bij cliënten die van rust houden. Bijvoorbeeld:
-figuurzagen
-verven
-handwerken
-puzzelen
-spelletjes doen
-wandelen
-fietsen
-schoonmaken
-eten voorbereiden
-was vouwen
-in de tuin werken.
De activiteiten van de groep zijn meestal ’s morgens. De deelnemers genieten allemaal op hun eigen manier mee. In elke groep drinken ze samen koffie en eten ze ’s middags  samen.

Goed dat er geen deadline achter je werk staat

De dagbesteding aan de Vlasakkerkamp 1 hoort bij Vlasakkerstaete.
Zwingel 7a is een klein stukje lopen van Vlasakkerstaete.
De tuinen grenzen aan elkaar. Cliënten lopen vaak even heen en weer tussen Vlasakkerstaete en Zwingel 7a.

Zwingel 7a ligt in een rustige straat. Je kunt zo naar de winkel vlakbij lopen. En in de omgeving kun je wandelen en fietsen. Er is een grote tuin rond de twee gebouwen. Cliënten kunnen daarin een stukje wandelen of tuinieren.

Vrijwilliger worden?

Lijkt het je leuk om als vrijwilliger mensen met een verstandelijke beperking te helpen? Je bent van harte welkom!

Wil je meer weten over Stichting Sprank? Heb je vragen of suggesties?