| Home > Locaties > Bunschoten-Spakenburg – De Boerderij

Bunschoten-Spakenburg – De Boerderij

Bel locatie: 033 2476814
·
Hoofdkantoor: 088 0070700 (8.30 - 17.00 uur)

Deel locatie

Snel navigeren naar

Over deze locatie

In samenwerking met Zorg- en Wooncentrum De Haven bieden we op De Boerderij zorg aan acht mensen met een verstandelijke beperking én dementie.

Adres:
Op de Ree 161, 3752 GM Bunschoten Spakenburg

Beschikbare plaatsen:
Interesse om te wonen op De Boerderij? We komen graag in contact!

Zorg

Wanneer iemand met een verstandelijke beperking dementie krijgt, is andere zorg nodig. Op De Boerderij is 24 uur per dag een team van deskundige zorgverleners aanwezig. Ze worden ondersteund door specialisten ouderengeneeskunde van De Haven en gedragsdeskundigen van Stichting Sprank. Door de kleinschaligheid, structuur en belevingsgerichte zorg is het een veilige omgeving waar bewoners zich thuis voelen.

Belevingsgerichte zorg: zorg die aansluit bij de belevingswereld, behoeften en wensen van de bewoner.

Zorgvisie

We hebben een ‘beleefbieb’ en een snoezelruimte. Maar belevingsgerichte zorg bestaat vooral uit het bieden van nabijheid, herkenbaarheid en het creëren van een gevoel van vrijheid en ruimte. Dat is belangrijk voor zowel de bewoners als de familie.

- Jeanet Vedder, sectormanager Sprank

Kleinschalig

Op De Boerderij is plaats voor acht bewoners. Zij hebben een eigen slaapkamer, delen per twee bewoners een badkamer en maken gebruik van een gezamenlijke huiskamer.

Beleeftuin

Naast De Boerderij is een beleeftuin ingericht die veilig toegankelijk is voor alle bewoners met dementie. In de beleeftuin zijn begeleiders aanwezig die alle terugkerende bezoekers van de tuin kennen. En ze weten wat de bezoekers nodig hebben.

Samenwerking

De Boerderij is een samenwerking tussen Zorg- en Wooncentrum De Haven en Stichting Sprank. De Haven heeft specialistische kennis op het gebied van dementie en zorg aan ouderen, Stichting Sprank geeft zorg en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking. Door de krachten te bundelen en expertise met elkaar te delen, is er een uniek woonconcept ontstaan voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie. De zorg op De Boerderij wordt gefinancierd vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz.).

"Ze ging tandpasta kopen, maar kwam terug met een blikje fris"

“Toen wisten we dat er iets moest veranderen.” vertelt Jean-Paul, broer van Ellen. Ellen woont sinds kort op De Boerderij en heeft dementie en syndroom van down. Lees hier haar hele verhaal.

Contact

Wil je meer informatie over De Boerderij? Vul het formulier hiernaast in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.
Of bel of e-mail ons zelf op:

T 088 0070700
E info@stichtingsprank.nl

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan