| Home > Locaties > Bergschenhoek – De Rozenhoek

Bergschenhoek – De Rozenhoek

Bel locatie: (088) 007 08 91

In De Rozenhoek in Bergschenhoek wonen 24 mensen in vier verschillende groepen. Ze bewonen een eigen zit/slaapkamer. Op de begane grond is dagbesteding het Hoekpunt. Daar gaan veel bewoners door de week naartoe.

Bewoners
Aantal:   25
Leeftijd: ca. 20-80 jaar

Laan der Vrijheid 44, 2661 HH Bergschenhoek (plan route)

Beschikbare plaatsen:
Er is 1 zit-/slaapkamer vrij.

Is er nog plaats?

Er is een zit/slaapkamer vrij op de 1e etage van de Rozenhoek. Wil je meer weten over de zorg die we hier kunnen bieden? Vul het formulier onderaan de pagina in. De consulent Advies en Bemiddeling belt je zo snel mogelijk terug.

De Rozenhoek ging open in 2013. De bewoners hebben een eigen zit/slaapkamer met eigen badkamer. Ook is er voor elke groep een woonkamer, keuken en balkon.

Zorg aanvragen

Zorg

Op de Rozenhoek wonen bewoners in 4 verschillende groepen. De zorg verschilt per groep. Op beide etages is sprake van milde psychische problematiek en/of stoornissen in het autistisch spectrum.

Belevingsgerichte zorg

Op de eerste etage worden mensen begeleid vanuit belevingsgerichte zorg. Deze ondersteuning houdt rekening met de ouder wordende cliënt. De bewoners hebben een rustig leeftempo. Er wordt veel lichamelijke zorg geboden en ondersteuning bij het gebruik van medicatie.

Ontwikkelingsgerichte zorg

De tweede etage bestaat uit twee structuurgroepen waar ontwikkelingsgerichte zorg wordt geboden. Cliënten dragen zoveel mogelijk zelf hun steentje bij en proberen nieuwe vaardigheden aan te leren.

De Rozenhoek staat midden in een bestaande wijk van Bergschenhoek. Het is vlak bij de winkels. Een paar kilometer verderop vind je een andere woning van Sprank: de Handpalm in Berkel en Rodenrijs.

De Handpalm

Leer de bewoners beter kennen in dit leuke artikel over de Rozenhoek

Rozenhoek in beeld

Er is goede communicatie met ons als verwanten

- Vader van een bewoner

Wil je meer weten over De Rozenhoek of Stichting Sprank? Of wil je meer informatie over wonen op de Rozenhoek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug.