| Home > Locaties > Bergschenhoek – De Rozenhoek

Bergschenhoek – De Rozenhoek

Bel locatie: 088 007 08 91
·
Hoofdkantoor: 088-0070700 (werkdagen 8.30-17.00 uur)

Deel locatie

Snel navigeren naar

Over deze locatie

In De Rozenhoek wonen 25 mensen in vier groepen: een bont gezelschap van kleurrijke mensen, met ieder zijn of haar eigen talent. Er zijn twee groepen met ontwikkelingsgerichte zorg en twee groepen met belevingsgerichte zorg.

Bewoners
Aantal: 25
Leeftijd: ca. 20-80 jaar

Adres:
Laan der Vrijheid 46-52, 2661 HK Bergschenhoek (plan route)

Welkom op de Rozenhoek

Speciaal voor jou maakten we (in coronatijd) deze video. Zo kan je een kijkje nemen op de Rozenhoek. Wil je meer weten over wonen of werken bij De Rozenhoek? We komen graag met je in contact!

Contact

De woning

De Rozenhoek staat midden in een woonwijk en is vlak bij het dorpscentrum. De locatie bestaat uit vier groepen met elk een eigen karakter: Zonneroos, Alpenroos, Duinroos en Goudroos. Iedere bewoner heeft een eigen zit/slaapkamer met badkamer. Ze kunnen de gezelligheid opzoeken in een van de vier gezamenlijke woonkamers. Daar ontmoeten ze elkaar en koken en eten ze samen.

Zorg aanvragen

Zorg en begeleiding

Er zijn twee groepen per verdieping.
De zorg en begeleiding verschilt per etage.

Belevingsgericht

Op de eerste verdieping begeleiden we twee groepen van zes bewoners met belevingsgerichte zorg. De bewoners hebben een rustig leeftempo. Ze krijgen van ons goede verzorging en we bezorgen ze een fijne en gezellige dag. Ze hoeven zich niet meer te ontwikkelen maar de begeleiding is er wel op gericht dat ze hun vaardigheden behouden. We bieden veel lichamelijke zorg en ondersteunen bij het gebruik van medicatie.

Ontwikkelingsgericht

De tweede verdieping bestaat uit twee groepen en we bieden ontwikkelingsgerichte zorg.  We kijken naar wat de bewoners (20-55 jaar) zelf kunnen en stellen samen doelen op om nieuwe vaardigheden aan te leren. Zo groeien ze in hun zelfstandigheid. We werken op een gestructureerde en methodische wijze. De bewoners hebben een lichte of matige verstandelijke beperking en soms is daarbij sprake van epilepsie, milde psychische problematiek, autisme of het downsyndroom.

Bij Sprank krijgt je alle kans om je talent te ontdekken en jezelf te ontwikkelen.

Werken bij Sprank

Nieuwe medewerkers en stagiaires kunnen rekenen op enthousiaste begeleiding en persoonlijke aandacht. Als je graag werkt in een christelijke omgeving, ben je hier echt op je plaats. Het voelt hier veilig en vertrouwd. Ik wil nooit meer anders!

- Annika Mulder - woon- en stagebegeleider

Het Hoekpunt

Op de begane grond is Dagbesteding Het Hoekpunt te vinden. Daar gaan veel bewoners door de week naartoe. Het Hoekpunt heeft een eigen webshop waar de gemaakte creaties van de deelnemers verkocht worden!

Bekijk de webshop

Leer de bewoners beter kennen in dit leuke artikel over de Rozenhoek

Er is goede communicatie met ons als verwanten

- Vader van een bewoner

Meer weten?

Wil je meer weten over De Rozenhoek of Stichting Sprank? Of wil je meer informatie over wonen op de Rozenhoek. Vul het formulier in en we bellen je zo snel mogelijk terug.

Bel ons direct:
088 – 007 07 00

Stuur een e-mail:
info@stichtingsprank.nl

of stuur een bericht via het
contactformulier

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan