| Home > Locaties > Bedum – Mensemastraat

Bedum – Mensemastraat

Bel locatie: 088-0070700 (9.00-17.00 uur)
Hoofdkantoor: 088-0070700 (9.00-17.00 uur)

Bedum is een plaatsje met prachtige huizen aan mooie vaarten. Aan de rand van Bedum staat de locatie Mensemastraat. Hier wonen zeven mensen elk in hun eigen appartement. Met ondersteuning van Sprank waar dat nodig is.

Bewoners:

Aantal: 8
Leeftijd: ongeveer 26 – 65 jaar

Mensemastraat, 9781 RL Bedum (plan route)

Zorg

Sprank geeft hier woonbegeleiding en ambulante begeleiding aan bewoners die behoorlijk zelfstandig zijn.

Lijkt het je leuk om te werken bij Sprank? Kijk of er vacatures zijn.

Eigen voorzieningen: slaapkamer, keukenblok, badkamer met douche en toilet, extra slaapkamer

Gezamenlijke voorzieningen: geen

De Mensemastraat ligt aan de rand van Bedum. Op 5 minuten lopen is een winkelcentrum en ook een kerk is op 5 minuten loopafstand. Het centrum van het dorp en sportgelegenheden zijn 10 minuten lopen, en op 15 minuten lopen is een huisartsenpraktijk.

Hier worden allerlei activiteiten georganiseerd

De bewoners zijn vrij zelfstandig en krijgen hulp bij wat zij nodig hebben, zoals bij het koken of boodschappen doen. Ook helpen de begeleiders door het aanbieden van structuur. Overdag hebben alle bewoners (vrijwilligers)werk. Daarnaast spreken ze soms met elkaar af, bijvoorbeeld om samen koffie te drinken, de stad in te gaan, naar de bioscoop te gaan, of samen te sporten of te eten. De meeste tijd brengen de bewoners in hun eigen huis door. Wel worden er verschillende activiteiten georganiseerd:

• een knutselsoos, door vrijwilligers van de kerk;
  • bijbelstudieclub;
  • de mogelijkheid om mee te doen met zwemmen;
  • overige activiteiten binnen de kerk.

Is er nog plaats?

Op dit moment is er geen plek vrij voor nieuwe bewoners. Maar wie interesse heeft in deze vorm van zorg en een indicatie heeft, kan dat ons laten weten. Ook als het gaat om een regio waar Sprank nog geen locatie heeft, horen we dat graag.

Wil je meer weten over Stichting Sprank? Heb je vragen of suggesties?