Technologie in de zorg

Ontvang je zorg of begeleiding van Sprank? Dan kan je gratis een van de volgende apparaten uitproberen voor een aantal weken. 

Je kan een aanvraag met je persoonlijk begeleider indienen bij: receptie@stichtingsprank.nl. Je krijgt zo snel mogelijk een bericht terug wanneer jij het apparaat kan lenen. 

Een aaibare, interactieve robotkat of -pup die reageert op jouw aanraking en stem. 
De cradle maakt een nieuwe vorm van contact mogelijk door aanraking tussen mensen te vertalen in geluid. Door fysiek contact speels en onderzoekend te benaderen omzeilt de CRDL bestaande conventies rond aanraking.
De tovertafel brengt mensen in beweging, door middel van interactieve lichtprojecties. De spellen die geprojecteerd worden reageren op bewegingen. Iedereen kan op zijn eigen niveau meedoen.
De fitbit houdt jouw beweging, hartslag, gewicht, slaap en meer bij om een gezond leven te stimuleren.
Meerdere smartphones en tablets met tegoedkaart, zodat je ook betaalde apps kan uitproberen. Weet je niet welke app past bij jouw hulpvraag? We denken graag mee. Bijvoorbeeld op het gebied van sociale contacten, gezondheid en zelfredzaamheid:
  Sociale contacten: met behulp van apps is het mogelijk om contact te hebben of uit te breiden met vrienden, familie, begeleiders en anderen. Naast rechtstreeks bellen of het sturen van berichten is het ook mogelijk om met beeld te bellen, dus het daadwerkelijk zien van de ander. Er zijn apps op verschillende niveaus, zodat er altijd wel iets is wat aansluit bij de behoefte en de persoonlijke mogelijkheden.

Gezondheid: Om beweging te stimuleren, slaapritme inzichtelijk te maken en te ondersteunen, emoties te kunnen uiten met bv picto’s, maar ook ondersteuning in het gebruik van medicatie of inzicht krijgen in gezonde voeding: voor veel onderwerpen op het gebied van gezondheid zijn ondersteunende apps te gebruiken.

Eigen regie/zelfredzaamheid: Doordat er gebruik gemaakt kan worden van een gepersonaliseerd dagprogramma wat herinneringen stuurt, een interactieve kaart die de route naar bv de bushalte wijst, informatie rondom reismogelijkheden en tijden, mogelijkheden om aan onbekenden hulp te vragen, het maken van een boodschappenlijst: ook op het gebied van zelfredzaamheid zijn er tal van apps die kunnen ondersteunen in het zelfstandig organiseren en deelnemen aan het dagelijks leven.