''In de gehandicaptenzorg ben je nooit uitgeleerd.''

Hanny Scholtens (41) begon als huishoudelijk medewerkster bij Sprank, maar dacht al snel: ‘Ik wil toch echt niet tot aan mijn pensioen schoonmaken’. Ze startte een BBL-opleiding en rondde die met succes af. “Maar ik ben nog lang niet uitgeleerd. En gelukkig geeft Sprank mij alle mogelijkheden.”

Hanny Scholtens is getrouwd en moeder van drie kinderen. “Toen de jongste twaalf was, zocht ik een betaalde baan. Geen kantoorbaan meer, maar ‘iets met mensen’. Ik zag een vacature van Sprank voor huishoudelijk medewerker en wat me daarin aansprak was het samenwerken met cliënten.”

Hanny werd aangenomen en al gauw merkte ze dat ze heel goed overweg kon met mensen met een verstandelijke beperking. “De ervaring in mijn gezin heeft daar zeker aan bijgedragen. Wij hebben ook kinderen die een speciale begeleiding nodig hebben. Dus ik gaf aan dat ik mij verder wilde ontwikkelen in de gehandicaptenzorg. Gelukkig werd er goed met mij meegedacht.” En zo startte Hanny de opleiding maatschappelijke zorg en verzorgende IG. Ze knoopte er nog een jaar studie voor persoonlijk begeleider aan vast, en behaalde na drie jaar haar papieren.

“Natuurlijk moest ik nog veel leren, maar ik merkte dat ik echt aanleg voor het werk had. Ik ben geduldig, kan goed luisteren en voel van nature aan wat cliënten nodig hebben. Ik vind het mooi om nabijheid te bieden, te begeleiden bij bijvoorbeeld persoonlijke verzorging, opruimen en om zaken voor de bewoners te regelen. Kortom: om er eenvoudig voor hen te zijn. Het is zulk dankbaar werk. Ik voel me een rijk mens.”

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan