Doorgroeien bij Sprank

Hoe lang wil ik dit werk nog doen? Marjet Bijzitter was begeleider C bij Sprank, maar het werk op de groep gaf haar niet meer de voldoening en uitdaging van het begin. Ze deed een talententest en daarna ging het snel.

Marjet is enthousiast over de talententest: “Zo leuk om de uitslag te krijgen en erachter te komen waar je het beste in scoort! Vaak weet je dat al redelijk goed, maar het is toch fijn om het bevestigd te zien. Daarna maak je een verdiepingsslag: wat kan en wil ik met deze talenten? Zit ik op mijn plek of zal ik in beweging komen? Mijn sterke punten zijn onder andere coördineren, organiseren en plannen. Ik ben ook een echte verbinder in teams. Ik had dus alles in me om door te groeien naar coördinerend begeleider.”

Duwtje

Als de functie van coördinerend begeleider vrijkomt op de Buitenhorst in Haren, durft Marjet toch niet te solliciteren: zo’n grote, nieuwe locatie… “Maar mijn coach moedigde mij aan: ‘Je weet nu dat je het kunt’. Dat duwtje had ik net nodig. Ik solliciteerde en werd aangenomen.”

Teambuilding

Inmiddels heeft het hele team van de Buitenhorst de test gedaan, bij wijze van teambuilding. Marjet: “Ik krijg positieve reacties uit het team. Het is goed om te weten wat je talenten zijn én waar je energie van krijgt. Je leert ook wat je risicotalenten zijn. Dat zijn werkzaamheden waar je goed in bent, maar waar je niet blij van wordt.”

Bij de bespreking van de talententest kan iemand ook leren om eigen gedrag dat irritatie bij andere collega’s oproept, zo om te buigen dat het gewaardeerd wordt als een talent. Marjet is blij dat ze de stap naar een talententest heeft gezet. “Anders had ik nooit gesolliciteerd naar deze functie, waarin ik helemaal op mijn plek ben.”

Zo'n baan wil ik ook!

Wil jij ook een baan in de gehandicaptenzorg waar je talenten mag ontwikkelen en inzetten?

Solliciteer op een van onze vacatures of stuur meteen een bericht naar onze recruiter met het formulier hiernaast.

We komen graag met je in contact!

Wil jij een optimale website? Dan hebben we wat cookies van je nodig. Pas mijn voorkeuren aan